Het reinigen, slijpen, en schuren van natuursteen

Komt uw natuurstenen vloer niet in aanmerking voor polijsten, omdat hij te veel krassen vertoont of slecht is gelegd? Laat de vloer dan renoveren door middel van slijpen. Hierbij wordt een dun laagje van de vloer afgeslepen, zodat er een vlak oppervlak ontstaat zonder krassen en hoogteverschillen tussen de tegels onderling. Aanwezige scheuren, gaatjes en open voegen worden door ons hersteld met 2-componenten in de kleur van de vloer. U maakt de keuze tussen een glanzende of een gezoete (half glanzende) afwerking. Kiest u voor schuren in plaats van polijsten of het reinigen van de vloer? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • U krijgt een vlakke, gladde vloer zonder krassen en zonder hoogteverschil tussen de tegels.
  • De vloer zal er minder uitzien als een verzameling van tegels, en meer als één geheel. 
  • Het onderhoud wordt eenvoudiger, dus u heeft minder tijd nodig om alles wekelijks te reinigen.
  • Als een vloer eenmaal geslepen is kunnen we na een aantal jaar een ‘verjongingskuur’ toepassen. Uw vloer hoeft dan niet opnieuw geslepen en gereinigd te worden.
Offerte aanvragen

Renovatie en reinigen van natuursteen

Krijgt uw keuken een metamorfose of ondergaat uw kamer een renovatie? Dan kan het zijn dat waar voorheen bijvoorbeeld een deur zat, nu een gat zit. In dat geval staan wij klaar om een renovatie voor u uit te voeren. We werken de gaten weg door aangrenzende tegels netjes ‘uit te tanden’ en vervolgens te herstellen met nieuwe tegels. Heeft u reservetegels? Dat maakt het alleen maar makkelijker voor ons om uw vloer snel weer als nieuw te maken! Zijn er geen tegels voorhanden? Geen paniek. We zullen tegels voor u zoeken die passen bij uw bestaande vloer. Dit kunnen we doen aan de hand van een foto of een monster. Uiteraard overleggen we bij de keuze voor een tegel altijd eerst met u. Als de vloer een renovatie heeft ondergaan kunt u er ook voor kiezen om de vloer te laten polijsten of schuren/slijpen voor het optimale resultaat! Na zo’n slijp- of polijstbeurt ziet uw vloer er in zijn geheel weer als nieuw uit. 

Impregneren

Laat uw vloer impregneren als u de natuursteen wilt beschermen tegen het indringen van vuil. Reinigen is daarbij een belangrijk onderdeel van het proces. Deze bewerking wordt als laatste toegepast na het polijsten of schuren van uw vloer. Heeft u een leistenen vloer? Dan adviseren we u uw vloer te laten impregneren na het reinigen. Zo krijgt vervuiling geen kans meer en wordt het onderhoud eenvoudiger. Voor diverse natuursteensoorten bestaat er de mogelijkheid om een kleur verdiepende impregnering toe te passen. Hierdoor komen de kleur en de structuur van de natuursteen nog beter tot hun recht. Wilt u zelf uw vloer onderhouden en reinigen? Koop uw onderhoudsproducten bij Stone Care Shop.